Gnee Çelik (tianjin) A.Ş., Ltd.
+8615824687445

Galvanizli çelik tabakalar hakkında bilmek istediğiniz tüm bilgiler burada

Aug 18, 2025

Galvanizli çelik

 

1. Hot - Dip'in ana kullanımları nelerdirgalvanizli çelik tabakalar?
Cevap: Sıcak - DIP Galvanizli Çelik Saclar esas olarak inşaat, ev aletleri, otomobiller, makineler, elektronik ve ışık endüstrisi gibi endüstrilerde kullanılır.

2. Şu anda dünya çapında ne tür galvanizleme yöntemleri mevcuttur?
Cevap: Üç tür yöntem vardır: elektro - galvanizleme, sıcak - dip galvanizleme ve çinko kaplama.

3. Farklı tavlama yöntemlerine göre, hangi iki tür sıcak - dip galvanizleme sınıflandırılabilir?
Cevap: İki tür olarak sınıflandırılabilir: - satır tavlama ve kapalı - satır tavlama, koruyucu gaz yöntemi ve akı yöntemi olarak da bilinir.

4. Sıcak - dip galvanizli tabakalar için yaygın olarak kullanılan çelik kaliteleri nelerdir?
Cevap: Ürün Türleri: Ticari Kalite (CQ), Yüksek - mukavemet Düşük - alaşım (HSLA), derin çizim kalitesi (DDQ), fırın sertleşmiş (BH), çift faz (DP), trip çeliği (dönüşüm kaynaklı plastisite çeliği) vb.

5. Galvanizleme tavlama fırınlarının formları nelerdir?
Cevap: Üç form vardır: dikey tavlama fırını, yatay tavlama fırını ve dikey - yatay tavlama fırını.

6. Hot - dip galvanizli tabakalarının korozyon direncini test etme yöntemleri nelerdir?
Cevap: Sıcak - dip galvanizli tabakaların korozyon direncini test etmek için üç yöntem vardır: tuz sprey testi; Nem testi; gravür testi.

7. Sıcak - dip galvanizli ürünler için neden pas önleme tedavisi hala gereklidir?
Cevap: Sıcak - Dip galvanizli tabakalar nemli havada olduğunda, özellikle Sio₂, Co₂, No₂ ve hayır gibi asidik maddeler içeren hava, galvanizli tabaka yüzeyi hızla gevşek - dokulu beyaz pas geliştirecektir. Beyaz pasın ana bileşenleri ZnO ve Zn (OH) ₂'dir. Bu beyaz pas sadece görünümü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda sonraki kullanım için önemli zorluklara da neden olur.

8. Beyaz pasın nedenleri nelerdir?
Cevap: Beyaz pasın nedenleri şunları içerir: Hot - dip galvanizli ürünlerin asitler, alkaliler veya tuzlar gibi aşındırıcı ortamlarla birlikte depolanması; pasivasyon filmine veya koruyucu kaplamaya zarar; etkisiz pasivasyon veya yağlama; zayıf havalandırılmış ve nemli depolama depoları; galvanizli tabakaların taşınması sırasında suya maruz kalma; Düşük sıcaklıklarda taşınırken ve yüksek sıcaklıklarda depolanırken yoğunlaşma oluşur.

9. Kalınlık nasıl hesaplanıyor?
Cevap: Kaplama kalınlığı formülü: dz=gz / (sz * dz) nerede: dz - kaplama kalınlığı (mm), gz - metrekare (g) başına kaplama ağırlığı, sz - kaplama alanı (mm²), dz - çinko yoğunluğu. Yukarıdaki formül şu şekilde basitleştirilebilir: dz=0.000139 gz.

10. Çinko parçacıklarına ne sebep olur?
Cevap: Nedenleri şunları içerir: temel çelikle ilgili sorunlar, öncelikle temizliği ve demir tozu içeriği; Aşırı yüksek çinko banyo sıcaklığı yüzmeye neden olur; Demir çözünürlüğünü etkileyen aşırı AL içeriği.

11. Sıcak - dip galvanizli tabakaları dengelemenin önemi nedir?
Cevap: Sıcak - dip galvanizli tabakalarının genişleyen uygulamalarıyla, modern sürekli galvanizleme hatları sayfa seviyesi ile aşağıdakileri elde eder:
① Yüzey çinko parçacıklarını düzleştirirken ince tabakaların düzlüğünü ve yüzey eşitliğini iyileştirir, bu da daha pürüzsüz yüzeylerle sonuçlanır - özellikle derin çizim ve yüksek - hassas uygulamalar için faydalıdır;
② Pre - Patlamalı tesviye ruloları kontrollü yüzey pürüzlülüğü verir. Bu kaplama yapışmasını arttırır, derin çizim sırasında gelişmiş kalıp yağlama için yağlayıcı depolar;
③ Minimize spangle desenleri olan boyalı galvanizli tabakalar için, küçük spangles yine de boya ile görünebilir. Tesviye, yüksek - uç ürünleri için tek tip bir gümüş - beyaz görünüm sağlar;
④ Tespit etme, daha düşük verim noktasını azaltır, akma platosunu ortadan kaldırır veya gizler, germe/derin çizim sırasında sedye gerinim çizgilerini önler, böylece biçimlendirilebilirliği artırır.

2008'deki kuruluşundan bu yana,Gnee çeliğiher zaman müşteri - yönelimli, ürün sistemini sürekli geliştirdi ve hizmet düzeyini artırdı. Bugün, çelik ürünlerimiz dünya çapında 160'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor ve 8.000'den fazla kooperatif müşterimiz var.

 

Galvanized Steel Roofing Sheet Plate